005 -DATA I CZAS OSTATNIEJ MODYFIKACJI [,]
@
pole kontrolne
20190906114023.0
040 -Instytucja sporządzająca opis [ , ]
c
Instytucja, która sporządziła rekord (NP)
Częst 010/AM
a
Instytucja, która sporządziła opis (NP)
Częst 010/AN
b
Język katalogowania
polski
e
Zasady katalogowania
rda
041 -Język dokumentu [ , ]
a
Język tekstu (P)
polski
044 -Kraj miejsca wydania [ , ]
a
Kraj miejsca wydania
Polska
942 -Rodzaj dokumentu [ , ]
c
Rodzaj dokumentu
Książka
020 -Międzynarod. znormalizowany nr książki - ISBN [ , ]
a
Numer ISBN
9788320055870
245 -Strefa tytułu i oznaczenia odpowiedzialności [0,0]
a
Tytuł
Dietetyka sportowa /
c
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności (NP)
redakcja naukowa Barbara Frączek, Jarosław Krzywański, Hubert Krzysztofiak ; autorzy Zbigniew Bartuzi [i 61 pozostałych].
250 -Strefa wydania [ , ]
a
Oznaczenie wydania (NP)
Wydanie I - I dodruk.
260 -Strefa adresu wydawniczego [ , ]
a
Miejsce wydania (P)
Warszawa :
b
Nazwa wydawcy (P)
PZWL Wydawnictwo Lekarskie,
700 -Hasło dodatkowe - nazwa osobowa [1, ]
e
Określenie rodzaju współpracy
Autor
e
Określenie rodzaju współpracy
Redaktor
700 -Hasło dodatkowe - nazwa osobowa [1, ]
c
Dopowiedzenie inne niż daty biograficzne (NP)
(medycyna).
e
Określenie rodzaju współpracy
Autor
e
Określenie rodzaju współpracy
Redaktor
700 -Hasło dodatkowe - nazwa osobowa [1, ]
e
Określenie rodzaju współpracy
Autor
e
Określenie rodzaju współpracy
Redaktor
700 -Hasło dodatkowe - nazwa osobowa [1, ]
e
Określenie rodzaju współpracy
Autor
710 -Hasło dodatkowe - nazwa ciała zbiorowego [2, ]
e
Rodzaj współpracy
Wydawca
920 -ISBN [ , ]
a
ISBN
978-83-200-5587-0
300 -Strefa opisu fizycznego [ , ]
a
Określenie formy książki i/lub objętość (NP)
XIX, 1180 stron :
b
Oznaczenie ilustracji (NP)
ilustracje (w tym kolorowe) ;
336 -Typ zawartości [ , ]
2
Źródło (terminu i kodu)
rdacontent
a
Termin opisujący typ zawartości
Tekst
b
Kod określający zawartość
txt
337 -Typ mediów [ , ]
2
Źródło (terminu i kodu)
rdamedia
a
Tryb odtwarzania
Bez urządzenia pośredniczącego
338 -Typ/rodzaj nośnika [ , ]
2
Źródło (terminu i kodu)
rdacarrier
a
Termin określający typ nośnika
Wolumin
080 -Uniwersalna Klasyfikacja Dziesiętna [ , ]
2
Identyfikator wydania tablic
UDC-P058
a
Symbol klasyfikacji
613.2
b
Dopowiedzenie
Higiena odżywiania. Dieta. Dietetyka. Wartość odżywcza.
080 -Uniwersalna Klasyfikacja Dziesiętna [ , ]
2
Identyfikator wydania tablic
UDC-P058
a
Symbol klasyfikacji
796.015
b
Dopowiedzenie
Trening. Przygotowanie sportowe.
500 -Uwaga ogólna [ , ]
a
Uwaga ogólna (NP)
Nazwy autorów na stronach V-VIII.
504 -Uwaga dot. bibliogr. załącznikowej [ , ]
a
Uwaga dot. bibliografii załącznikowej
Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
521 -Uwaga dot. przeznaczenia czytelniczego [8, ]
a
Uwaga dot. przeznaczenia czytelniczego
Publikacja dla dietetyków sportowych, studentów i nauczycieli akademickich na kierunkach dietetycznych, medycznych, przyrodniczych i wychowania fizycznego oraz osób aktywny
692 -Pole lokalne [ , ]
692 -Pole lokalne [ , ]
a
Wartość pola
Odżywianie
x
Określnik rzeczowy
higiena
692 -Pole lokalne [ , ]
x
Określnik rzeczowy
żywienie
Egz.
Kierowanie
Status udost.
Numer inwentarzowy
Data inwentaryzacji
BUW -1 BU.315011 2019-08-07