Żywienie człowieka. 1, Podstawy nauki o żywieniu / redaktor naukowy Jan Gawęcki ; autorzy : Stanisław Berger [i 35 pozostałych].
-
- @
- pole kontrolne
- 20230317091755.0
-
- a
- Instytucja, która sporządziła opis (NP)
- Częst 010/LKM
-
- b
- Język katalogowania
- polski
-
- c
- Instytucja, która sporządziła rekord (NP)
- Częst 010/LKM
-
- e
- Zasady katalogowania
- rda
-
- a
- Język tekstu (P)
- polski
-
- a
- Kraj miejsca wydania
- Polska
-
- c
- Rodzaj dokumentu
- Książka
-
- a
- Tytuł (NP)
- Podstawy nauki o żywieniu
-
- a
- Oznaczenie wydania (NP)
- Wydanie IV - 3 dodruk.
-
- a
- Miejsce wydania (P)
- Warszawa :
-
- b
- Nazwa wydawcy (P)
- Wydawnictwo Naukowe PWN SA,
-
- c
- Data wydania (P)
- 2023.
-
- a
- Nazwa osobowa
- Gawęcki, Jan
-
- d
- Daty biograficzne (NP)
- (1944- ).
-
- e
- Określenie rodzaju współpracy
- Redaktor
-
- a
- Nazwa osobowa
- Berger, Stanisław
-
- d
- Daty biograficzne (NP)
- (1923- ).
-
- e
- Określenie rodzaju współpracy
- Autor
-
- 4
- Kod relacji
- pbl
-
- 9
- KHW
- 52648
-
- a
- Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element (NP)
- Wydawnictwo Naukowe PWN.
-
- e
- Rodzaj współpracy
- Wydawca
-
- a
- Określenie formy książki i/lub objętość (NP)
- XX, [2], 714, [1] strona :
-
- b
- Oznaczenie ilustracji (NP)
- ilustracje ;
-
- c
- Format (NP)
- 24 cm.
-
- 2
- Źródło (terminu i kodu)
- rdacontent
-
- a
- Termin opisujący typ zawartości
- Tekst
-
- b
- Kod określający zawartość
- txt
-
- 2
- Źródło (terminu i kodu)
- rdamedia
-
- a
- Tryb odtwarzania
- Bez urządzenia pośredniczącego
-
- b
- Kod typu mediów
- n
-
- 2
- Źródło (terminu i kodu)
- rdacarrier
-
- a
- Termin określający typ nośnika
- Wolumin
-
- b
- Kod typu nośnika
- nc
-
- 2
- Identyfikator wydania tablic
- UDC-P058
-
- 9
- UKD
- 2679
-
- a
- Symbol klasyfikacji
- 612.3
-
- b
- Dopowiedzenie
- Trawienie. Odżywianie.
-
- 2
- Identyfikator wydania tablic
- UDC-P058
-
- 9
- UKD
- 2709
-
- a
- Symbol klasyfikacji
- 613.2
-
- b
- Dopowiedzenie
- Higiena odżywiania. Dieta. Dietetyka. Wartość odżywcza.
-
- a
- Uwaga dot. bibliografii załącznikowej
- Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
-
- a
- Uwaga dot. przeznaczenia czytelniczego
- Dla studentów uczelni przyrodniczych, medycznych, uniwersytetów i innych, a także żywieniowców, dietetyków, lekarzy i organizatorów turystyki.
-
- 9
- KHW
- 141131
-
- a
- Hasło przedmiotowe
- Żywienie.
005 -DATA I CZAS OSTATNIEJ MODYFIKACJI [,] |
|
---|---|
040 -Instytucja sporządzająca opis [ , ] |
|
041 -Język dokumentu [0, ] |
|
044 -Kraj miejsca wydania [ , ] |
|
942 -Rodzaj dokumentu [ , ] |
|
020 -Międzynarod. znormalizowany nr książki - ISBN [ , ] | |
020 -Międzynarod. znormalizowany nr książki - ISBN [ , ] | |
245 -Strefa tytułu i oznaczenia odpowiedzialności [0,0] | |
246 -Wariant tytułu [3,0] |
|
250 -Strefa wydania [ , ] |
|
260 -Strefa adresu wydawniczego [ , ] |
|
700 -Hasło dodatkowe - nazwa osobowa [1, ] |
|
700 -Hasło dodatkowe - nazwa osobowa [1, ] |
|
710 -Hasło dodatkowe - nazwa ciała zbiorowego [2, ] |
|
920 -ISBN [ , ] | |
920 -ISBN [ , ] | |
300 -Strefa opisu fizycznego [ , ] |
|
336 -Typ zawartości [ , ] |
|
337 -Typ mediów [ , ] |
|
338 -Typ/rodzaj nośnika [ , ] |
|
080 -Uniwersalna Klasyfikacja Dziesiętna [ , ] |
|
080 -Uniwersalna Klasyfikacja Dziesiętna [ , ] |
|
504 -Uwaga dot. bibliogr. załącznikowej [ , ] |
|
521 -Uwaga dot. przeznaczenia czytelniczego [8, ] |
|
650 -Hasło przedmiotowe [ , ] |
|
Status udost. | Kierowanie | Data inwentaryzacji | Numer inwentarzowy |
---|---|---|---|
7 | MCZ | 2023-03-17 | M.10422 |
-1 | MW | 2023-03-17 | M.10423 |
-1 | MW | 2023-03-17 | M.10424 |