Fizjologia żywienia / redakcja naukowa Hanna Krauss ; autorzy Zuzanna Chęcińska-Maciejewska [i 21 pozostałych].

005 -DATA I CZAS OSTATNIEJ MODYFIKACJI [,]
    • @
    • pole kontrolne
    • 20241231085706.0
040 -Instytucja sporządzająca opis [ , ]
    • a
    • Instytucja, która sporządziła opis (NP)
    • WA 162/EG
    • b
    • Język katalogowania
    • pol
    • e
    • Zasady katalogowania
    • rda
    • c
    • Instytucja, która sporządziła rekord (NP)
    • WA 162/EGs
    • d
    • Instytucja, która zmodyfikowała rekord (P)
    • WA 162/EGs
    • d
    • Instytucja, która zmodyfikowała rekord (P)
    • OLSZT 003/BKs
046 -Czas powstania dzieła [ , ]
    • k
    • data najwcześniejsza powstania dzieła (NP)
    • 2019
942 -Rodzaj dokumentu [ , ]
    • c
    • Rodzaj dokumentu
    • Książka
020 -Międzynarod. znormalizowany nr książki - ISBN [ , ]
    • a
    • Numer ISBN
    • 9788320058529 Find
245 -Strefa tytułu i oznaczenia odpowiedzialności [0,0]
    • a
    • Tytuł
    • Fizjologia żywienia / Find
    • c
    • Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności (NP)
    • redakcja naukowa Hanna Krauss ; autorzy Zuzanna Chęcińska-Maciejewska [i 21 pozostałych].
250 -Strefa wydania [ , ]
    • a
    • Oznaczenie wydania (NP)
    • Wydanie I - 5 dodruk.
260 -Strefa adresu wydawniczego [ , ]
    • a
    • Miejsce wydania (P)
    • Warszawa :
    • b
    • Nazwa wydawcy (P)
    • PZWL,
    • c
    • Data wydania (P)
    • 2023.
700 -Hasło dodatkowe - nazwa osobowa [1, ]
    • e
    • Określenie rodzaju współpracy
    • Redakcja
    • 9
    • KHW
    • 532933
700 -Hasło dodatkowe - nazwa osobowa [1, ]
    • e
    • Określenie rodzaju współpracy
    • Autor
    • 9
    • KHW
    • 535403
710 -Hasło dodatkowe - nazwa ciała zbiorowego [2, ]
    • e
    • Rodzaj współpracy
    • Wydawca
    • 4
    • Kod relacji
    • pbl
    • 9
    • KHW
    • 57488
920 -ISBN [ , ]
    • a
    • ISBN
    • 978-83-200-5852-9 Find
998 -Inne dane NUKAT [ , ]
    • a
    • Numer systemowy
    • vtls005553088
300 -Strefa opisu fizycznego [ , ]
    • a
    • Określenie formy książki i/lub objętość (NP)
    • XVIII, 409 stron :
    • b
    • Oznaczenie ilustracji (NP)
    • ilustracje (w tym kolorowe) ;
    • c
    • Format (NP)
    • 24 cm.
336 -Typ zawartości [ , ]
    • a
    • Termin opisujący typ zawartości
    • Tekst
    • b
    • Kod określający zawartość
    • txt
    • 2
    • Źródło (terminu i kodu)
    • rdacontent
337 -Typ mediów [ , ]
    • a
    • Tryb odtwarzania
    • Bez urządzenia pośredniczącego
    • b
    • Kod typu mediów
    • n
    • 2
    • Źródło (terminu i kodu)
    • rdamedia
338 -Typ/rodzaj nośnika [ , ]
    • a
    • Termin określający typ nośnika
    • Wolumin
    • b
    • Kod typu nośnika
    • nc
    • 2
    • Źródło (terminu i kodu)
    • rdacarrier
380 -Forma dzieła [ , ]
    • a
    • postać fizyczna / rodzaj literacki / odmiana piśmiennictwa
    • Książki
380 -Forma dzieła [ , ]
    • a
    • postać fizyczna / rodzaj literacki / odmiana piśmiennictwa
    • Publikacje dydaktyczne
380 -Forma dzieła [ , ]
    • a
    • postać fizyczna / rodzaj literacki / odmiana piśmiennictwa
    • Publikacje fachowe
385 -Grupa odbiorców [ , ]
    • m
    • Wyrażenie wprowadzające
    • Poziom nauczania
    • a
    • Deskryptor przedmiotowy
    • Szkoły wyższe
385 -Grupa odbiorców [ , ]
    • a
    • Deskryptor przedmiotowy
    • Dietetycy i żywieniowcy
388 -Czas powstania – zakresy chronologiczne [1, ]
    • a
    • Czas powstania dzieła
    • 2001-
080 -Uniwersalna Klasyfikacja Dziesiętna [ , ]
    • 2
    • Identyfikator wydania tablic
    • UDC-P058
    • 9
    • UKD
    • 2709
    • a
    • Symbol klasyfikacji
    • 613.2
    • b
    • Dopowiedzenie
    • Higiena odżywiania. Dieta. Dietetyka. Wartość odżywcza.
    • 4
    • UKD2
    • 5376
    • x
    • Poddział wspólny
    • (075.8)
    • c
    • Dopowiedzenie poddz. wspólnego
    • (Podręczniki dla szkół wyższych. Skrypty).
080 -Uniwersalna Klasyfikacja Dziesiętna [ , ]
    • 2
    • Identyfikator wydania tablic
    • UDC-P058
    • 9
    • UKD
    • 2670
    • a
    • Symbol klasyfikacji
    • 612
    • b
    • Dopowiedzenie
    • Fizjologia.
    • 4
    • UKD2
    • 5376
    • x
    • Poddział wspólny
    • (075.8)
    • c
    • Dopowiedzenie poddz. wspólnego
    • (Podręczniki dla szkół wyższych. Skrypty).
500 -Uwaga ogólna [ , ]
    • a
    • Uwaga ogólna (NP)
    • Autorzy na stronach [III-V].
504 -Uwaga dot. bibliogr. załącznikowej [ , ]
    • a
    • Uwaga dot. bibliografii załącznikowej
    • Bibliografia przy rozdziałach. Indeks.
650 -Hasło przedmiotowe [ ,7]
    • a
    • Hasło przedmiotowe
    • Odżywianie
    • 2
    • Kod źródła hasła lub terminu
    • DBN
    • 9
    • KHW
    • 534287
650 -Hasło przedmiotowe [ ,7]
    • a
    • Hasło przedmiotowe
    • Fizjologia człowieka
    • 2
    • Kod źródła hasła lub terminu
    • DBN
    • 9
    • KHW
    • 533400
650 -Hasło przedmiotowe [ ,7]
    • a
    • Hasło przedmiotowe
    • Układ pokarmowy
    • 2
    • Kod źródła hasła lub terminu
    • DBN
    • 9
    • KHW
    • 536034
650 -Hasło przedmiotowe [ ,7]
    • a
    • Hasło przedmiotowe
    • Mikrobiom
    • 2
    • Kod źródła hasła lub terminu
    • DBN
    • 9
    • KHW
    • 536949
650 -Hasło przedmiotowe [ ,7]
    • a
    • Hasło przedmiotowe
    • Dietetyka
    • 2
    • Kod źródła hasła lub terminu
    • DBN
    • 9
    • KHW
    • 534869
650 -Hasło przedmiotowe [ ,7]
    • a
    • Hasło przedmiotowe
    • Masa ciała
    • 2
    • Kod źródła hasła lub terminu
    • DBN
    • 9
    • KHW
    • 537035
650 -Hasło przedmiotowe [ ,7]
    • a
    • Hasło przedmiotowe
    • Tkanka tłuszczowa
    • 2
    • Kod źródła hasła lub terminu
    • DBN
    • 9
    • KHW
    • 535990
650 -Hasło przedmiotowe [ ,7]
    • a
    • Hasło przedmiotowe
    • Trawienie (fizjologia)
    • 2
    • Kod źródła hasła lub terminu
    • DBN
    • 9
    • KHW
    • 535813
650 -Hasło przedmiotowe [ ,7]
    • a
    • Hasło przedmiotowe
    • Metabolizm
    • 2
    • Kod źródła hasła lub terminu
    • DBN
    • 9
    • KHW
    • 536118
650 -Hasło przedmiotowe [ ,7]
    • a
    • Hasło przedmiotowe
    • Otyłość
    • 2
    • Kod źródła hasła lub terminu
    • DBN
    • 9
    • KHW
    • 535683
650 -Hasło przedmiotowe [ ,7]
    • a
    • Hasło przedmiotowe
    • Żywienie
    • x
    • Określnik rzeczowy
    • aspekt fizjologiczny
    • v
    • Określnik formalny
    • podręczniki akademickie.
    • 2
    • Kod źródła hasła lub terminu
    • kaba
    • 9
    • KHW
    • 537859
650 -Hasło przedmiotowe [ ,7]
    • a
    • Hasło przedmiotowe
    • Odżywianie
    • v
    • Określnik formalny
    • podręczniki akademickie.
    • 2
    • Kod źródła hasła lub terminu
    • kaba
    • 9
    • KHW
    • 537542
650 -Hasło przedmiotowe [ ,7]
    • a
    • Hasło przedmiotowe
    • Przewód pokarmowy
    • x
    • Określnik rzeczowy
    • fizjologia
    • v
    • Określnik formalny
    • podręczniki akademickie.
    • 2
    • Kod źródła hasła lub terminu
    • kaba
    • 9
    • KHW
    • 537761
650 -Hasło przedmiotowe [ ,7]
    • a
    • Hasło przedmiotowe
    • Lekarze
    • 2
    • Kod źródła hasła lub terminu
    • DBN
    • 9
    • KHW
    • 535779
655 -Nazwa formy/rodzaju/gatunku [ ,7]
    • a
    • Hasło
    • Podręcznik
    • 2
    • Kod źródła hasła lub terminu
    • DBN
    • 9
    • KHW
    • 533131
658 -Dziedzina i ujęcie [ , ]
    • a
    • Deskryptor ujęciowy
    • Medycyna i zdrowie
658 -Dziedzina i ujęcie [ , ]
    • a
    • Deskryptor ujęciowy
    • Biologia
Data inwentaryzacji Status udost. Kierowanie Numer inwentarzowy
2023-12-18-1MWM.11255