The good huswifes handmaide for the kitchin czyli Przydatna pomoc dobrej gospodyni w kuchni / z jęz. ang. przetł., wstępem i komentarzami opatrzył Andrzej K. Kuropatnicki.

005 -DATA I CZAS OSTATNIEJ MODYFIKACJI [,]
    • @
    • pole kontrolne
    • 20180412000000.0
040 -Instytucja sporządzająca opis [ , ]
    • a
    • Instytucja, która sporządziła opis (NP)
    • CZĘST 010/Agnieszka Nowakowska
041 -Język dokumentu [0, ]
    • a
    • Język tekstu (P)
    • polski
942 -Rodzaj dokumentu [ , ]
    • c
    • Rodzaj dokumentu
    • Książka
999 -Numery rekordu źródła [ , ]
    • a
    • Nr kolejny z bazy źródłowej
    • 68513
020 -Międzynarod. znormalizowany nr książki - ISBN [ , ]
    • a
    • Numer ISBN
    • 9788380840546 Find
245 -Strefa tytułu i oznaczenia odpowiedzialności [0,4]
    • a
    • Tytuł
    • The good huswifes handmaide for the kitchin czyli Przydatna pomoc dobrej gospodyni w kuchni / Find
    • c
    • Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności (NP)
    • z jęz. ang. przetł., wstępem i komentarzami opatrzył Andrzej K. Kuropatnicki.
246 -Wariant tytułu [ ,0]
    • a
    • Tytuł (NP)
    • Przydatna pomoc dobrej gospodyni w kuchni
246 -Wariant tytułu [ ,0]
    • a
    • Tytuł (NP)
    • The Good Huswifes Handmaide for the Kitchin
260 -Strefa adresu wydawniczego [ , ]
    • a
    • Miejsce wydania (P)
    • Kraków :
    • b
    • Nazwa wydawcy (P)
    • Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Pedagogicznego w Krakowie,
    • c
    • Data wydania (P)
    • 2017.
700 -Hasło dodatkowe - nazwa osobowa [1, ]
    • e
    • Określenie rodzaju współpracy
    • Red.
710 -Hasło dodatkowe - nazwa ciała zbiorowego [2, ]
920 -ISBN [ , ]
    • a
    • ISBN
    • 978-83-8084-054-6 Find
300 -Strefa opisu fizycznego [ , ]
    • a
    • Określenie formy książki i/lub objętość (NP)
    • 145, [1] s. ;
    • c
    • Format (NP)
    • 23 cm.
490 -Strefa serii i książki wielotomowej - forma nie do wyszukiwania [ , ]
    • a
    • Tytuł (P)
    • PRACE MONOGRAFICZNE / Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie,
    • x
    • ISSN (NP)
    • 0239-6025 ;
    • v
    • Numeracja (P)
    • 792
931 -Powiązanie tyt. z wydaw. ciągłym [ , ]
    • a
    • Powiązanie tytułówki z wydaw. ciągłym
    • PATRZ WYDAWNICTWO CIĄGŁE
    • z
    • Numer rek. powiązanego
    • 237208
080 -Uniwersalna Klasyfikacja Dziesiętna [ , ]
    • a
    • Symbol klasyfikacji
    • 392
    • 9
    • UKD
    • 2100
    • 2
    • Identyfikator wydania tablic
    • UDC-P058
    • b
    • Dopowiedzenie
    • Zwyczaje i obyczaje życia prywatnego i rodzinnego.
080 -Uniwersalna Klasyfikacja Dziesiętna [ , ]
    • a
    • Symbol klasyfikacji
    • 641.5
    • 9
    • UKD
    • 3629
    • 2
    • Identyfikator wydania tablic
    • UDC-P058
    • b
    • Dopowiedzenie
    • Przyrządzanie potraw. Sztuka kulinarna. Kucharstwo.
504 -Uwaga dot. bibliogr. załącznikowej [ , ]
    • a
    • Uwaga dot. bibliografii załącznikowej
    • Bibliogr. s. 49-[51].
505 -Uwaga dot. zawartości książki [ , ]
    • a
    • Uwaga dot. zawartości książki
    • Dokument drukowany.
505 -Uwaga dot. zawartości książki [ , ]
    • a
    • Uwaga dot. zawartości książki
    • Książka kucharska.
692 -Pole lokalne [ , ]
    • a
    • Wartość pola
    • KSIĄŻKI KUCHARSKIE
    • x
    • Określnik rzeczowy
    • historia
    • z
    • Określnik geograficzny
    • Wielka Brytania
692 -Pole lokalne [ , ]
    • a
    • Wartość pola
    • KSIĄŻKI KUCHARSKIE
    • y
    • Określnik chronologiczny
    • 16 w.
692 -Pole lokalne [ , ]
    • a
    • Wartość pola
    • KUCHNIA ANGIELSKA
    • y
    • Określnik chronologiczny
    • do 16 w.
Kierowanie Status udost. Numer inwentarzowy Sygnatura (kod) z bazy źródłowej
BUCZ-2BU.312839312839