005 -DATA I CZAS OSTATNIEJ MODYFIKACJI [,]
@
pole kontrolne
20151021000000.0
040 -Instytucja sporządzająca opis [ , ]
a
Instytucja, która sporządziła opis (NP)
CZĘST 010/Iwona,Cichoń
d
Instytucja, która zmodyfikowała rekord (P)
CZĘST 010/Iwona,Cichoń
041 -Język dokumentu [1, ]
h
Język tekstu oryginalnego i/lub pośredniego (P)
niemiecki
a
Język tekstu (P)
polski
942 -Rodzaj dokumentu [ , ]
c
Rodzaj dokumentu
Książka
999 -Numery rekordu źródła [ , ]
a
Nr kolejny z bazy źródłowej
282756
020 -Międzynarod. znormalizowany nr książki - ISBN [ , ]
a
Numer ISBN
9788376096537
100 -Hasło główne - nazwa osobowa [1, ]
d
Daty biograficzne (NP)
(1949- ).
245 -Strefa tytułu i oznaczenia odpowiedzialności [1,0]
a
Tytuł
Żywienie :
b
Ciąg dalszy tytułu (NP)
atlas i podręcznik /
c
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności (NP)
Hans Konrad Biesalski, Peter Grimm ; przy współpr. z Susanne Nowitzki-Grimm ; ryc. aut. M. Waigand-Brauner, U.Biesalski i K. Baum ; red. wyd. pol. Danuta Gajewska ; [tł. z jęz. niem. Ewa Furstenberg, Irena Ozimek, Monika Świątkowska].
246 -Wariant tytułu [ ,3]
a
Tytuł (NP)
Taschenatlas der Ernahrung
250 -Strefa wydania [ , ]
a
Oznaczenie wydania (NP)
Wyd. 1 pol.
260 -Strefa adresu wydawniczego [ , ]
a
Miejsce wydania (P)
Wrocław :
b
Nazwa wydawcy (P)
Elsevier Urban & Partner,
c
Data wydania (P)
[2012].
700 -Hasło dodatkowe - nazwa osobowa [1, ]
700 -Hasło dodatkowe - nazwa osobowa [1, ]
700 -Hasło dodatkowe - nazwa osobowa [1, ]
e
Określenie rodzaju współpracy
Red.
920 -ISBN [ , ]
a
ISBN
978-83-7609-653-7
300 -Strefa opisu fizycznego [ , ]
a
Określenie formy książki i/lub objętość (NP)
XII, 390 s. :
b
Oznaczenie ilustracji (NP)
il. kolor. ;
080 -Uniwersalna Klasyfikacja Dziesiętna [ , ]
a
Symbol klasyfikacji
613.1/.5
080 -Uniwersalna Klasyfikacja Dziesiętna [ , ]
a
Symbol klasyfikacji
613/614-048.65
504 -Uwaga dot. bibliogr. załącznikowej [ , ]
a
Uwaga dot. bibliografii załącznikowej
Bibliogr. s. 383-384.
505 -Uwaga dot. zawartości książki [ , ]
a
Uwaga dot. zawartości książki
Dokument drukowany.
505 -Uwaga dot. zawartości książki [ , ]
a
Uwaga dot. zawartości książki
Podręcznik.
505 -Uwaga dot. zawartości książki [ , ]
a
Uwaga dot. zawartości książki
Poradnik encyklopedyczny.
521 -Uwaga dot. przeznaczenia czytelniczego [ , ]
a
Uwaga dot. przeznaczenia czytelniczego
Książka adresowana do studentów Wydziałów Nauk o Żywieniu Człowieku, dietetyków klinicznych, specjalistów z zakresu żywienia.
692 -Pole lokalne [ , ]
a
Wartość pola
ODŻYWIANIE
x
Określnik rzeczowy
higiena
692 -Pole lokalne [ , ]
a
Wartość pola
PODRĘCZNIKI
692 -Pole lokalne [ , ]
a
Wartość pola
PROMOCJA ZDROWIA
Egz.
Numer inwentarzowy
Sygnatura (kod) z bazy źródłowej
Status udost.
Kierowanie
Sygnatura
BU.304591 304591 7 BUCZ Dietetyka