Najlepiej spożyć przed... : czyli O tym co masz na talerzu / Nicola Temple ; tłumaczenie Maria Moskal.

005 -DATA I CZAS OSTATNIEJ MODYFIKACJI [,]
    • @
    • pole kontrolne
    • 20211215095336.0
040 -Instytucja sporządzająca opis [ , ]
    • a
    • Instytucja, która sporządziła opis (NP)
    • Częst 010/IC
    • b
    • Język katalogowania
    • polski
    • e
    • Zasady katalogowania
    • rda
041 -Język dokumentu [1, ]
    • a
    • Język tekstu (P)
    • polski
    • h
    • Język tekstu oryginalnego i/lub pośredniego (P)
    • angielski
044 -Kraj miejsca wydania [ , ]
    • a
    • Kraj miejsca wydania
    • Polska
942 -Rodzaj dokumentu [ , ]
    • c
    • Rodzaj dokumentu
    • Książka
020 -Międzynarod. znormalizowany nr książki - ISBN [ , ]
    • a
    • Numer ISBN
    • 9788323350613 Find
020 -Międzynarod. znormalizowany nr książki - ISBN [ , ]
    • a
    • Numer ISBN
    • 978832337296 Find
    • q
    • Dopowiedzenie
    • (eBook) Find
100 -Hasło główne - nazwa osobowa [1, ]
    • a
    • Nazwa osobowa (NP)
    • Temple, Nicola.
    • e
    • Rodzaj współpracy
    • Autor
245 -Strefa tytułu i oznaczenia odpowiedzialności [1,0]
    • a
    • Tytuł
    • Najlepiej spożyć przed... : czyli O tym co masz na talerzu / Find
    • c
    • Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności (NP)
    • Nicola Temple ; tłumaczenie Maria Moskal.
246 -Wariant tytułu [1, ]
    • a
    • Tytuł (NP)
    • Best before :
    • b
    • Ciąg dalszy tytułu (NP)
    • the evolution and future of processed food
    • i
    • Tekst wyświetlany na ekranie monitora (NP)
    • Tytuł oryginału:
246 -Wariant tytułu [3,0]
    • a
    • Tytuł (NP)
    • O tym, co masz na talerzu
250 -Strefa wydania [ , ]
    • a
    • Oznaczenie wydania (NP)
    • Wydanie I.
260 -Strefa adresu wydawniczego [ , ]
    • c
    • Data wydania (P)
    • 2021.
    • a
    • Miejsce wydania (P)
    • Kraków :
    • b
    • Nazwa wydawcy (P)
    • Bo. wiem,
700 -Hasło dodatkowe - nazwa osobowa [1, ]
    • e
    • Określenie rodzaju współpracy
    • Tłumacz
710 -Hasło dodatkowe - nazwa ciała zbiorowego [2, ]
    • 4
    • Kod relacji
    • pbl
    • 9
    • KHW
    • 52643
    • b
    • Nazwa jednostki podrzędnej (P)
    • Wydawnictwo.
920 -ISBN [ , ]
    • a
    • ISBN
    • 978-83-233-5061-3 Find
920 -ISBN [ , ]
    • a
    • ISBN
    • 978-83-233-7296- Find
    • q
    • Dopowiedzenie
    • (eBook) Find
300 -Strefa opisu fizycznego [ , ]
    • a
    • Określenie formy książki i/lub objętość (NP)
    • 303 strony :
    • b
    • Oznaczenie ilustracji (NP)
    • ilustracje ;
    • c
    • Format (NP)
    • 23 cm.
336 -Typ zawartości [ , ]
    • 2
    • Źródło (terminu i kodu)
    • rdacontent
    • a
    • Termin opisujący typ zawartości
    • Tekst
    • b
    • Kod określający zawartość
    • txt
337 -Typ mediów [ , ]
    • 2
    • Źródło (terminu i kodu)
    • rdamedia
    • a
    • Tryb odtwarzania
    • Bez urządzenia pośredniczącego
    • b
    • Kod typu mediów
    • n
338 -Typ/rodzaj nośnika [ , ]
    • 2
    • Źródło (terminu i kodu)
    • rdacarrier
    • a
    • Termin określający typ nośnika
    • Wolumin
    • b
    • Kod typu nośnika
    • nc
490 -Strefa serii i książki wielotomowej - forma nie do wyszukiwania [1, ]
    • a
    • Tytuł (P)
    • Seria #Nauka
830 -Hasło dodatkowe serii i opisu książki wielotomowej - tytuł ujednolicony/tytuł [ ,0]
    • a
    • Tytuł ujednolicony/tytuł (NP)
    • Seria #Nauka
080 -Uniwersalna Klasyfikacja Dziesiętna [ , ]
    • 2
    • Identyfikator wydania tablic
    • UDC-P058
    • 9
    • UKD
    • 3629
    • a
    • Symbol klasyfikacji
    • 641.5
    • b
    • Dopowiedzenie
    • Przyrządzanie potraw. Sztuka kulinarna. Kucharstwo.
080 -Uniwersalna Klasyfikacja Dziesiętna [ , ]
    • 2
    • Identyfikator wydania tablic
    • UDC-P058
    • 9
    • UKD
    • 2106
    • a
    • Symbol klasyfikacji
    • 392.8
    • b
    • Dopowiedzenie
    • Posiłki. Zwyczaje związane z przyrządzaniem potraw i piciem napojów. Kuchnia różnych narodów. Potrawy postne, wigilijne, wielkanocne itd. Kanibalizm. Ludożerstwo. Wegetarianizm religijny
500 -Uwaga ogólna [ , ]
    • a
    • Uwaga ogólna (NP)
    • Tytuł oryginału: Best before : the evolution and future of processed food.
504 -Uwaga dot. bibliogr. załącznikowej [ , ]
    • a
    • Uwaga dot. bibliografii załącznikowej
    • Bibliografia na stronach283-293. Indeks.
650 -Hasło przedmiotowe [ , ]
    • 9
    • KHW
    • 206333
    • a
    • Hasło przedmiotowe
    • Żywność przetworzona.
650 -Hasło przedmiotowe [ , ]
    • 9
    • KHW
    • 141140
    • a
    • Hasło przedmiotowe
    • Żywność
    • x
    • Określnik rzeczowy
    • domieszki.
Data inwentaryzacji Status udost. Kierowanie Numer inwentarzowy
2021-11-30-1BUWBU.318922