Najlepiej spożyć przed... : czyli O tym co masz na talerzu / Nicola Temple ; tłumaczenie Maria Moskal.
-
- @
- pole kontrolne
- 20211215095336.0
-
- a
- Instytucja, która sporządziła opis (NP)
- Częst 010/IC
-
- b
- Język katalogowania
- polski
-
- e
- Zasady katalogowania
- rda
-
- a
- Język tekstu (P)
- polski
-
- h
- Język tekstu oryginalnego i/lub pośredniego (P)
- angielski
-
- a
- Kraj miejsca wydania
- Polska
-
- c
- Rodzaj dokumentu
- Książka
-
- a
- Nazwa osobowa (NP)
- Temple, Nicola.
-
- e
- Rodzaj współpracy
- Autor
-
- a
- Tytuł (NP)
- Best before :
-
- b
- Ciąg dalszy tytułu (NP)
- the evolution and future of processed food
-
- i
- Tekst wyświetlany na ekranie monitora (NP)
- Tytuł oryginału:
-
- a
- Tytuł (NP)
- O tym, co masz na talerzu
-
- a
- Oznaczenie wydania (NP)
- Wydanie I.
-
- c
- Data wydania (P)
- 2021.
-
- a
- Miejsce wydania (P)
- Kraków :
-
- b
- Nazwa wydawcy (P)
- Bo. wiem,
-
- a
- Nazwa osobowa
- Moskal, Maria.
-
- e
- Określenie rodzaju współpracy
- Tłumacz
-
- 4
- Kod relacji
- pbl
-
- 9
- KHW
- 52643
-
- a
- Nazwa ciała zbiorowego lub nazwa geograficzna jako pierwszy element (NP)
- Uniwersytet Jagielloński.
-
- b
- Nazwa jednostki podrzędnej (P)
- Wydawnictwo.
-
- a
- Określenie formy książki i/lub objętość (NP)
- 303 strony :
-
- b
- Oznaczenie ilustracji (NP)
- ilustracje ;
-
- c
- Format (NP)
- 23 cm.
-
- 2
- Źródło (terminu i kodu)
- rdacontent
-
- a
- Termin opisujący typ zawartości
- Tekst
-
- b
- Kod określający zawartość
- txt
-
- 2
- Źródło (terminu i kodu)
- rdamedia
-
- a
- Tryb odtwarzania
- Bez urządzenia pośredniczącego
-
- b
- Kod typu mediów
- n
-
- 2
- Źródło (terminu i kodu)
- rdacarrier
-
- a
- Termin określający typ nośnika
- Wolumin
-
- b
- Kod typu nośnika
- nc
-
- a
- Tytuł (P)
- Seria #Nauka
-
- a
- Tytuł ujednolicony/tytuł (NP)
- Seria #Nauka
-
- 2
- Identyfikator wydania tablic
- UDC-P058
-
- 9
- UKD
- 3629
-
- a
- Symbol klasyfikacji
- 641.5
-
- b
- Dopowiedzenie
- Przyrządzanie potraw. Sztuka kulinarna. Kucharstwo.
-
- 2
- Identyfikator wydania tablic
- UDC-P058
-
- 9
- UKD
- 2106
-
- a
- Symbol klasyfikacji
- 392.8
-
- b
- Dopowiedzenie
- Posiłki. Zwyczaje związane z przyrządzaniem potraw i piciem napojów. Kuchnia różnych narodów. Potrawy postne, wigilijne, wielkanocne itd. Kanibalizm. Ludożerstwo. Wegetarianizm religijny
-
- a
- Uwaga ogólna (NP)
- Tytuł oryginału: Best before : the evolution and future of processed food.
-
- a
- Uwaga dot. bibliografii załącznikowej
- Bibliografia na stronach283-293. Indeks.
-
- 9
- KHW
- 206333
-
- a
- Hasło przedmiotowe
- Żywność przetworzona.
-
- 9
- KHW
- 141140
-
- a
- Hasło przedmiotowe
- Żywność
-
- x
- Określnik rzeczowy
- domieszki.
005 -DATA I CZAS OSTATNIEJ MODYFIKACJI [,] |
|
---|---|
040 -Instytucja sporządzająca opis [ , ] |
|
041 -Język dokumentu [1, ] |
|
044 -Kraj miejsca wydania [ , ] |
|
942 -Rodzaj dokumentu [ , ] |
|
020 -Międzynarod. znormalizowany nr książki - ISBN [ , ] | |
020 -Międzynarod. znormalizowany nr książki - ISBN [ , ] | |
100 -Hasło główne - nazwa osobowa [1, ] |
|
245 -Strefa tytułu i oznaczenia odpowiedzialności [1,0] | |
246 -Wariant tytułu [1, ] |
|
246 -Wariant tytułu [3,0] |
|
250 -Strefa wydania [ , ] |
|
260 -Strefa adresu wydawniczego [ , ] |
|
700 -Hasło dodatkowe - nazwa osobowa [1, ] |
|
710 -Hasło dodatkowe - nazwa ciała zbiorowego [2, ] |
|
920 -ISBN [ , ] | |
920 -ISBN [ , ] | |
300 -Strefa opisu fizycznego [ , ] |
|
336 -Typ zawartości [ , ] |
|
337 -Typ mediów [ , ] |
|
338 -Typ/rodzaj nośnika [ , ] |
|
490 -Strefa serii i książki wielotomowej - forma nie do wyszukiwania [1, ] |
|
830 -Hasło dodatkowe serii i opisu książki wielotomowej - tytuł ujednolicony/tytuł [ ,0] |
|
080 -Uniwersalna Klasyfikacja Dziesiętna [ , ] |
|
080 -Uniwersalna Klasyfikacja Dziesiętna [ , ] |
|
500 -Uwaga ogólna [ , ] |
|
504 -Uwaga dot. bibliogr. załącznikowej [ , ] |
|
650 -Hasło przedmiotowe [ , ] |
|
650 -Hasło przedmiotowe [ , ] |
|
Data inwentaryzacji | Status udost. | Kierowanie | Numer inwentarzowy |
---|---|---|---|
2021-11-30 | -1 | BUW | BU.318922 |