005 -DATA I CZAS OSTATNIEJ MODYFIKACJI [,]
@
pole kontrolne
20220124014200.0
040 -Instytucja sporządzająca opis [ , ]
a
Instytucja, która sporządziła opis (NP)
OLSZT 003/DS
b
Język katalogowania
pol
e
Zasady katalogowania
rda
c
Instytucja, która sporządziła rekord (NP)
OLSZT 003/DSs
d
Instytucja, która zmodyfikowała rekord (P)
OLSZT 003/AO
942 -Rodzaj dokumentu [ , ]
c
Rodzaj dokumentu
Książka
020 -Międzynarod. znormalizowany nr książki - ISBN [ , ]
a
Numer ISBN
9788323350569
020 -Międzynarod. znormalizowany nr książki - ISBN [ , ]
a
Numer ISBN
9788323372837
100 -Hasło główne - nazwa osobowa [1, ]
c
Dopowiedzenie inne niż daty biograficzne (P)
(socjologia).
e
Rodzaj współpracy
Autor
245 -Strefa tytułu i oznaczenia odpowiedzialności [1,0]
a
Tytuł
Jedzenie i inne rzeczy :
b
Ciąg dalszy tytułu (NP)
antropologia zmiany w systemach żywnościowych /
c
Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności (NP)
Ewa Kopczyńska.
250 -Strefa wydania [ , ]
a
Oznaczenie wydania (NP)
Wydanie I.
260 -Strefa adresu wydawniczego [ , ]
a
Miejsce wydania (P)
Kraków :
b
Nazwa wydawcy (P)
Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego,
710 -Hasło dodatkowe - nazwa ciała zbiorowego [2, ]
b
Nazwa jednostki podrzędnej (P)
Wydawnictwo.
e
Rodzaj współpracy
Wydawca
920 -ISBN [ , ]
a
ISBN
978-83-233-5056-9
920 -ISBN [ , ]
a
ISBN
978-83-233-7283-7
300 -Strefa opisu fizycznego [ , ]
a
Określenie formy książki i/lub objętość (NP)
299, [1] strona :
b
Oznaczenie ilustracji (NP)
ilustracje kolorowe ;
336 -Typ zawartości [ , ]
a
Termin opisujący typ zawartości
Tekst
b
Kod określający zawartość
txt
2
Źródło (terminu i kodu)
rdacontent
337 -Typ mediów [ , ]
a
Tryb odtwarzania
Bez urządzenia pośredniczącego
2
Źródło (terminu i kodu)
rdamedia
338 -Typ/rodzaj nośnika [ , ]
a
Termin określający typ nośnika
Wolumin
2
Źródło (terminu i kodu)
rdacarrier
080 -Uniwersalna Klasyfikacja Dziesiętna [ , ]
2
Identyfikator wydania tablic
UDC-P058
a
Symbol klasyfikacji
392.8
b
Dopowiedzenie
Posiłki. Zwyczaje związane z przyrządzaniem potraw i piciem napojów. Kuchnia różnych narodów. Potrawy postne, wigilijne, wielkanocne itd. Kanibalizm. Ludożerstwo. Wegetarianizm religijny
c
Dopowiedzenie poddz. wspólnego
(Polska).
504 -Uwaga dot. bibliogr. załącznikowej [ , ]
a
Uwaga dot. bibliografii załącznikowej
Bibliografia na stronach 283-299.
536 -Uwaga dot. finansowania książki [ , ]
a
Tekst uwagi
Praca powstała w wyniku realizacji projektu badawczego o nr UMO-2017/25/B/HS6/00617 finansowanego ze środków Narodowego Centrum Nauki. Publikacja powstała przy wsparciu środków Priorytetowego Obszaru Badawczego Society of the Future w ramach programu Inicjatywa Doskonałości - Uczelnia Badawcza w Uniwersytecie Jagiellońskim
650 -Hasło przedmiotowe [ , ]
a
Hasło przedmiotowe
Systemy żywienia
x
Określnik rzeczowy
badania.
650 -Hasło przedmiotowe [ , ]
a
Hasło przedmiotowe
Żywność naturalna
x
Określnik rzeczowy
produkcja i handel.
650 -Hasło przedmiotowe [ , ]
a
Hasło przedmiotowe
Pomoc żywnościowa.
650 -Hasło przedmiotowe [ , ]
a
Hasło przedmiotowe
Wegetarianizm
x
Określnik rzeczowy
aspekt społeczny.
Egz.
Status udost.
Kierowanie
Sygnatura
Numer inwentarzowy
Data inwentaryzacji
7 BUCZ Dietetyka BU.320639 2022-09-22