Jedzenie i inne rzeczy : antropologia zmiany w systemach żywnościowych / Ewa Kopczyńska.

005 -DATA I CZAS OSTATNIEJ MODYFIKACJI [,]
    • @
    • pole kontrolne
    • 20241231085907.0
040 -Instytucja sporządzająca opis [ , ]
    • a
    • Instytucja, która sporządziła opis (NP)
    • OLSZT 003/DS
    • b
    • Język katalogowania
    • pol
    • e
    • Zasady katalogowania
    • rda
    • c
    • Instytucja, która sporządziła rekord (NP)
    • OLSZT 003/DSs
    • d
    • Instytucja, która zmodyfikowała rekord (P)
    • OLSZT 003/AO
942 -Rodzaj dokumentu [ , ]
    • c
    • Rodzaj dokumentu
    • Książka
020 -Międzynarod. znormalizowany nr książki - ISBN [ , ]
    • a
    • Numer ISBN
    • 9788323350569 Find
020 -Międzynarod. znormalizowany nr książki - ISBN [ , ]
    • a
    • Numer ISBN
    • 9788323372837 Find
    • q
    • Dopowiedzenie
    • e-book Find
100 -Hasło główne - nazwa osobowa [1, ]
    • a
    • Nazwa osobowa (NP)
    • Kopczyńska, Ewa
    • c
    • Dopowiedzenie inne niż daty biograficzne (P)
    • (socjologia).
    • e
    • Rodzaj współpracy
    • Autor
    • 9
    • KHW
    • 512951
245 -Strefa tytułu i oznaczenia odpowiedzialności [1,0]
    • a
    • Tytuł
    • Jedzenie i inne rzeczy : Find
    • b
    • Ciąg dalszy tytułu (NP)
    • antropologia zmiany w systemach żywnościowych /
    • c
    • Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności (NP)
    • Ewa Kopczyńska.
250 -Strefa wydania [ , ]
    • a
    • Oznaczenie wydania (NP)
    • Wydanie I.
260 -Strefa adresu wydawniczego [ , ]
    • a
    • Miejsce wydania (P)
    • Kraków :
    • b
    • Nazwa wydawcy (P)
    • Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego,
    • c
    • Data wydania (P)
    • 2021.
710 -Hasło dodatkowe - nazwa ciała zbiorowego [2, ]
    • b
    • Nazwa jednostki podrzędnej (P)
    • Wydawnictwo.
    • e
    • Rodzaj współpracy
    • Wydawca
    • 4
    • Kod relacji
    • pbl
    • 9
    • KHW
    • 52643
920 -ISBN [ , ]
    • a
    • ISBN
    • 978-83-233-5056-9 Find
920 -ISBN [ , ]
    • a
    • ISBN
    • 978-83-233-7283-7 Find
    • q
    • Dopowiedzenie
    • e-book Find
300 -Strefa opisu fizycznego [ , ]
    • a
    • Określenie formy książki i/lub objętość (NP)
    • 299, [1] strona :
    • b
    • Oznaczenie ilustracji (NP)
    • ilustracje kolorowe ;
    • c
    • Format (NP)
    • 24 cm.
336 -Typ zawartości [ , ]
    • a
    • Termin opisujący typ zawartości
    • Tekst
    • b
    • Kod określający zawartość
    • txt
    • 2
    • Źródło (terminu i kodu)
    • rdacontent
337 -Typ mediów [ , ]
    • a
    • Tryb odtwarzania
    • Bez urządzenia pośredniczącego
    • b
    • Kod typu mediów
    • n
    • 2
    • Źródło (terminu i kodu)
    • rdamedia
338 -Typ/rodzaj nośnika [ , ]
    • a
    • Termin określający typ nośnika
    • Wolumin
    • b
    • Kod typu nośnika
    • nc
    • 2
    • Źródło (terminu i kodu)
    • rdacarrier
080 -Uniwersalna Klasyfikacja Dziesiętna [ , ]
    • 2
    • Identyfikator wydania tablic
    • UDC-P058
    • 9
    • UKD
    • 2106
    • a
    • Symbol klasyfikacji
    • 392.8
    • b
    • Dopowiedzenie
    • Posiłki. Zwyczaje związane z przyrządzaniem potraw i piciem napojów. Kuchnia różnych narodów. Potrawy postne, wigilijne, wielkanocne itd. Kanibalizm. Ludożerstwo. Wegetarianizm religijny
    • 4
    • UKD2
    • 5367
    • x
    • Poddział wspólny
    • (438)
    • c
    • Dopowiedzenie poddz. wspólnego
    • (Polska).
504 -Uwaga dot. bibliogr. załącznikowej [ , ]
    • a
    • Uwaga dot. bibliografii załącznikowej
    • Bibliografia na stronach 283-299.
536 -Uwaga dot. finansowania książki [ , ]
    • a
    • Tekst uwagi
    • Praca powstała w wyniku realizacji projektu badawczego o nr UMO-2017/25/B/HS6/00617 finansowanego ze środków Narodowego Centrum Nauki. Publikacja powstała przy wsparciu środków Priorytetowego Obszaru Badawczego Society of the Future w ramach programu Inicjatywa Doskonałości - Uczelnia Badawcza w Uniwersytecie Jagiellońskim
650 -Hasło przedmiotowe [ ,7]
    • a
    • Hasło przedmiotowe
    • Systemy żywienia
    • x
    • Określnik rzeczowy
    • badania.
    • 2
    • Kod źródła hasła lub terminu
    • kaba
    • 9
    • KHW
    • 512985
650 -Hasło przedmiotowe [ ,7]
    • a
    • Hasło przedmiotowe
    • Żywność naturalna
    • x
    • Określnik rzeczowy
    • produkcja i handel.
    • 2
    • Kod źródła hasła lub terminu
    • kaba
    • 9
    • KHW
    • 144050
650 -Hasło przedmiotowe [ ,7]
    • a
    • Hasło przedmiotowe
    • Pomoc żywnościowa.
    • 2
    • Kod źródła hasła lub terminu
    • kaba
    • 9
    • KHW
    • 125047
650 -Hasło przedmiotowe [ ,7]
    • a
    • Hasło przedmiotowe
    • Wegetarianizm
    • x
    • Określnik rzeczowy
    • aspekt społeczny.
    • 2
    • Kod źródła hasła lub terminu
    • kaba
    • 9
    • KHW
    • 512984
Data inwentaryzacji Numer inwentarzowy Kierowanie Sygnatura Status udost.
2022-09-22BU.320639BUCZDietetyka7