KATALOG GŁÓWNY
Kontrast

Jedzenie i inne rzeczy : antropologia zmiany w systemach żywnościowych /

Kopczyńska, Ewa (socjologia).
Ewa Kopczyńska.
Wydanie I.
Dietetyka
Kraków : Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, 2021.
299, [1] strona : ilustracje kolorowe ; 24 cm.
1
brak wypożyczeń
Bibliografia na stronach 283-299.

Praca powstała w wyniku realizacji projektu badawczego o nr UMO-2017/25/B/HS6/00617 finansowanego ze środków Narodowego Centrum Nauki. Publikacja powstała przy wsparciu środków Priorytetowego Obszaru Badawczego Society of the Future w ramach programu Inicjatywa Doskonałości - Uczelnia Badawcza w Uniwersytecie Jagiellońskim
978-83-233-5056-9
Uniwersytet Jagielloński.
392.8




Posiłki. Zwyczaje związane z przyrządzaniem potraw i piciem napojów. Kuchnia różnych narodów. Potrawy postne, wigilijne, wielkanocne itd. Kanibalizm. Ludożerstwo. Wegetarianizm religijny
(Polska).

 



Systemy żywienia -- badania.
Żywność naturalna -- produkcja i handel.
Pomoc żywnościowa.
Wegetarianizm -- aspekt społeczny.

Rodzaj dokumentu:
Książka


Egzemplarz
miejsce status data zwrotu ostatnia akcja w systemie kod kreskowy akcje
Biblioteka Uniwersytecka - Czytelnia (BU.320639)
Syg.Dietetyka
Dietetyka :
Wolny dostęp 2000103206390 -
Rekord:
ISBN: