Gorzelnictwo i drożdżownictwo / Jerzy Jarociński, Kazimierz Jarosz.

005 -DATA I CZAS OSTATNIEJ MODYFIKACJI [,]
    • @
    • pole kontrolne
    • 20250521084156.0
040 -Instytucja sporządzająca opis [ , ]
    • a
    • Instytucja, która sporządziła opis (NP)
    • OLSZT 003/WO
    • b
    • Język katalogowania
    • pol
    • e
    • Zasady katalogowania
    • rda
    • c
    • Instytucja, która sporządziła rekord (NP)
    • OLSZT 003/WO
    • d
    • Instytucja, która zmodyfikowała rekord (P)
    • OLSZT 003/WO
    • d
    • Instytucja, która zmodyfikowała rekord (P)
    • Ł U/aga
    • d
    • Instytucja, która zmodyfikowała rekord (P)
    • Ł U/APs
046 -Czas powstania dzieła [ , ]
    • k
    • data najwcześniejsza powstania dzieła (NP)
    • 1980
942 -Rodzaj dokumentu [ , ]
    • c
    • Rodzaj dokumentu
    • Książka
020 -Międzynarod. znormalizowany nr książki - ISBN [ , ]
    • a
    • Numer ISBN
    • 8302009873 Find
    • q
    • Dopowiedzenie
    • (oprawa twarda) Find
100 -Hasło główne - nazwa osobowa [1, ]
    • a
    • Nazwa osobowa (NP)
    • Jarociński, Jerzy
    • d
    • Daty biograficzne (NP)
    • (1916-2001).
    • e
    • Rodzaj współpracy
    • Autor
245 -Strefa tytułu i oznaczenia odpowiedzialności [1,0]
    • a
    • Tytuł
    • Gorzelnictwo i drożdżownictwo / Find
    • c
    • Pozostałe elementy strefy tytułu i oznaczenia odpowiedzialności (NP)
    • Jerzy Jarociński, Kazimierz Jarosz.
250 -Strefa wydania [ , ]
    • a
    • Oznaczenie wydania (NP)
    • Wydanie I.
260 -Strefa adresu wydawniczego [ , ]
    • a
    • Miejsce wydania (P)
    • Warszawa :
    • b
    • Nazwa wydawcy (P)
    • Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne,
    • c
    • Data wydania (P)
    • 1980.
700 -Hasło dodatkowe - nazwa osobowa [1, ]
    • d
    • Daty biograficzne (NP)
    • (1923-1998).
    • e
    • Określenie rodzaju współpracy
    • Autor
710 -Hasło dodatkowe - nazwa ciała zbiorowego [2, ]
    • e
    • Rodzaj współpracy
    • Wydawca
    • 4
    • Kod relacji
    • pbl
    • 9
    • KHW
    • 52547
920 -ISBN [ , ]
    • a
    • ISBN
    • 83-02-00987-3 (oprawa twarda) Find
998 -Inne dane NUKAT [ , ]
    • a
    • Numer systemowy
    • vtls000688107
300 -Strefa opisu fizycznego [ , ]
    • a
    • Określenie formy książki i/lub objętość (NP)
    • 318, [2] strony :
    • b
    • Oznaczenie ilustracji (NP)
    • ilustracje ;
    • c
    • Format (NP)
    • 25 cm.
336 -Typ zawartości [ , ]
    • a
    • Termin opisujący typ zawartości
    • Tekst
    • b
    • Kod określający zawartość
    • txt
    • 2
    • Źródło (terminu i kodu)
    • rdacontent
337 -Typ mediów [ , ]
    • a
    • Tryb odtwarzania
    • Bez urządzenia pośredniczącego
    • b
    • Kod typu mediów
    • n
    • 2
    • Źródło (terminu i kodu)
    • rdamedia
338 -Typ/rodzaj nośnika [ , ]
    • a
    • Termin określający typ nośnika
    • Wolumin
    • b
    • Kod typu nośnika
    • nc
    • 2
    • Źródło (terminu i kodu)
    • rdacarrier
380 -Forma dzieła [ , ]
    • a
    • postać fizyczna / rodzaj literacki / odmiana piśmiennictwa
    • Książki
380 -Forma dzieła [ , ]
    • a
    • postać fizyczna / rodzaj literacki / odmiana piśmiennictwa
    • Publikacje dydaktyczne
385 -Grupa odbiorców [ , ]
    • m
    • Wyrażenie wprowadzające
    • Poziom nauczania
    • a
    • Deskryptor przedmiotowy
    • Szkoły zawodowe
388 -Czas powstania – zakresy chronologiczne [1, ]
    • a
    • Czas powstania dzieła
    • 1901-2000
388 -Czas powstania – zakresy chronologiczne [1, ]
    • a
    • Czas powstania dzieła
    • 1945-1989
080 -Uniwersalna Klasyfikacja Dziesiętna [ , ]
    • a
    • Symbol klasyfikacji
    • 663
    • 9
    • UKD
    • 3832
    • 2
    • Identyfikator wydania tablic
    • UDC-P058
    • b
    • Dopowiedzenie
    • Mikrobiologia techniczna. Przemysł fermentacyjny. Napoje. Używki.
080 -Uniwersalna Klasyfikacja Dziesiętna [ , ]
    • a
    • Symbol klasyfikacji
    • 663.5
    • 9
    • UKD
    • 3836
    • 2
    • Identyfikator wydania tablic
    • UDC-P058
    • b
    • Dopowiedzenie
    • Gorzelnictwo.
080 -Uniwersalna Klasyfikacja Dziesiętna [ , ]
    • a
    • Symbol klasyfikacji
    • 604.4
    • 9
    • UKD
    • 2639
    • 2
    • Identyfikator wydania tablic
    • UDC-P058
    • b
    • Dopowiedzenie
    • Fermentacja.
504 -Uwaga dot. bibliogr. załącznikowej [ , ]
    • a
    • Uwaga dot. bibliografii załącznikowej
    • Bibliografia na stronie [320].
521 -Uwaga dot. przeznaczenia czytelniczego [8, ]
    • a
    • Uwaga dot. przeznaczenia czytelniczego
    • Dla uczniów kl. II, III i IV technikum zawodowego, zawód: technik technologii produktów rolno-spożywczych, specjalność - gorzelnictwo i drożdżownictwo.
650 -Hasło przedmiotowe [ ,7]
    • a
    • Hasło przedmiotowe
    • Gorzelnictwo
    • v
    • Określnik formalny
    • podręczniki.
    • 2
    • Kod źródła hasła lub terminu
    • kaba
650 -Hasło przedmiotowe [ ,7]
    • a
    • Hasło przedmiotowe
    • Drożdże
    • 2
    • Kod źródła hasła lub terminu
    • DBN
    • 9
    • KHW
    • 538542
650 -Hasło przedmiotowe [ ,7]
    • a
    • Hasło przedmiotowe
    • Fermentacja
    • 2
    • Kod źródła hasła lub terminu
    • DBN
    • 9
    • KHW
    • 538541
650 -Hasło przedmiotowe [ ,7]
    • a
    • Hasło przedmiotowe
    • Gorzelnictwo
    • 2
    • Kod źródła hasła lub terminu
    • DBN
    • 9
    • KHW
    • 538543
650 -Hasło przedmiotowe [ ,7]
    • a
    • Hasło przedmiotowe
    • Produkcja
    • 2
    • Kod źródła hasła lub terminu
    • DBN
    • 9
    • KHW
    • 538540
655 -Nazwa formy/rodzaju/gatunku [ ,7]
    • a
    • Hasło
    • Podręcznik
    • 2
    • Kod źródła hasła lub terminu
    • DBN
    • 9
    • KHW
    • 533131
658 -Dziedzina i ujęcie [ , ]
    • a
    • Deskryptor ujęciowy
    • Rolnictwo i leśnictwo
Status udost. Kierowanie Numer inwentarzowy Sygnatura (kod) z bazy źródłowej
-1BUWBU.296318296318