KATALOG GŁÓWNY
Kontrast

Dietetyka


Zawartość półki


 
Nr   Kod kreskowy Nr inw. Tytuł Autor
1   2000103078416 BU.307841 Algorytmy żywienia dzieci / Suskind, David L.
2   2000102823093 BU.282309 Alkohol w Europie : raport z perspektywy zdrowia publicznego / Anderson, Peter
3   2000102278909 BU.227890 Alkoholizm jest chorobą / Woronowicz, Bohdan Tadeusz.
4   2000103046040 BU.304604 Analiza żywności : wybrane metody oznaczeń jakościowych i ilościowych składników żywności /
5   2000103061784 BU.306178 Antyodżywcze i antyzdrowotne aspekty żywienia człowieka / Seweryn, Michał.
6   2000103125356 BU.312535 Bezpieczeństwo i jakość żywności / Kowalczyk, Stanisław
7   2000103082444 BU.308244 Bezpieczeństwo zdrowotne - ujęcie interdyscyplinarne : bezpieczeństwo żywności i w żywieniu - szanse i zagrożenia. [T.] 1 /
8   2000103082451 BU.308245 Bezpieczeństwo zdrowotne - ujęcie interdyscyplinarne : bezpieczeństwo żywności i w żywieniu - szanse i zagrożenia. [T.] 2 /
9   2000103045821 BU.304582 Bezpieczeństwo żywności i żywienia /
10   2000102806034 BU.280603 Bromatologia : zarys nauki o żywności i żywieniu / Gertig, Henryk
11   2000102776658 BU.277665 Chemia żywności : praca zbiorowa. T. 1, Składniki żywności / Cybulska, Emilia Barbara.
12   2000102776665 BU.277666 Chemia żywności : praca zbiorowa. T. 2, Sacharydy, lipidy i białka / Drozdowski, Bronisław.
13   2000102776672 BU.277667 Chemia żywności : praca zbiorowa. T. 3, Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności / Babicz-Zielińska, Ewa.
14   2000103135140 BU.313514 Diagnostyka laboratoryjna w dietetyce / Ostrowska, Lucyna.
15   2000103228477 BU.322847 Diagnostyka laboratoryjna w dietetyce /
16   2000102973347 BU.297334 Dieta bez pszenicy : jak pozbyć się pszennego brzucha i być zdrowym / Davis, William
17   2000102974337 BU.297433 Dieta wegetariańska prosta i zdrowa : praktyczny poradnik zdrowego żywienia / Nocuń, Tomasz.
18   2000103134747 BU.313474 Dietetyka i żywienie kliniczne /
19   2000103148317 BU.314831 Dietetyka kliniczna /
20   2000103078751 BU.307875 Dietetyka praktyczna w ujęciu interdyscyplinarnym /
21   2000103207472 BU.320747 Dietetyka w psychiatrii i neurologii /
22   2000103134754 BU.313475 Dietoterapia / Włodarek, Dariusz.
23   2000103034900 BU.303490 Dietoterapia. 1 / Bawa Halilu, Saeed.
24   2000103134990 BU.313499 Edukacja żywieniowa / Contento, Isobel R.
25   2000102974351 BU.297435 Głodówka i dieta dla zdrowia : jak odzyskać i zachować zdrowie ? / Nocuń, Tomasz.
26   2000103226398 BU.322639 Jak współcześnie (TY)jemy? : psychologiczne aspekty otyłości / Sekuła, Marzena.
27   2000103206390 BU.320639 Jedzenie i inne rzeczy : antropologia zmiany w systemach żywnościowych / Kopczyńska, Ewa
28   2000102973378 BU.297337 Jeść by żyć / Fuhrman, Joel.
29   2000102606139 BU.260613 Kompendium wiedzy o żywności, żywieniu i zdrowiu : praca zbiorowa / Czapski, Janusz
30   2000103045869 BU.304586 Lecznicza żywność / Pamplona-Roger, Jorge D.
31   2000103046057 BU.304605 Leksykon nauki o żywności i żywieniu człowieka oraz polsko-angielski słownik terminów /
32   2000103154974 BU.315497 Medycyna stylu życia /
33   2000103078430 BU.307843 Metabolizm i żywienie / Lim, Ming Yeong.
34   2000102507436 BU.250743 Normy żywienia człowieka : fizjologiczne podstawy / Bułhak-Jachymczyk, Barbara.
35   2000103195229 BU.319522 Nowe trendy w dietetyce /
36   2000102934935 BU.293493 Nowoczesne zasady odżywiania : przełomowe badanie wpływu żywienia na zdrowie / Campbell, T. Colin
37   2000103198992 BU.319899 Nutrigenomika / Chmurzyńska, Agata.
38   2000102979073 BU.297907 Oblicza otyłości : interdyscyplinarne ujęcie /
39   2000103034979 BU.303497 Podstawy dietetyki /
40   2000102371433 BU.237143 Podstawy fizjologii żywienia człowieka / Keller, Janusz Stanisław.
41   2000103046033 BU.304603 Podstawy nauki o żywieniu człowieka : przewodnik do ćwiczeń /
42   2000103135379 BU.313537 Podstawy żywienia człowieka z zadaniami / Gajda, Robert
43   2000103046064 BU.304606 Podstawy żywienia klinicznego : edycja czwarta / Allison, Somin P.
44   2000102963638 BU.296363 Praktyczny podręcznik dietetyki / Białkowska, Magdalena.
45   2000103168247 BU.316824 Psychodietetyka /
46   2000102384051 BU.238405 Substancje obce w żywności : żywność bezpieczna / Sobczyk, Wiktoria
47   2000103034702 BU.303470 Superżywność : jedzenie i medycyna przyszłości / Volfe, David
48   2000103169503 BU.316950 Szkodliwe substancje w żywności : pochodzenie, działanie, zagrożenia życia /
49   2000103177720 BU.317772 Trzy kroki do zdrowia / Fuhrman, Joel
50   2000103045807 BU.304580 Woda w żywieniu i jej źródła /
51   2000103177744 BU.317774 Wylecz choroby serca : rewolucyjny program żywieniowy zapobiegający schorzeniom układu krążenia i cofający ich skutki / Fuhrman, Joel
52   2000103178109 BU.317810 Zaburzenia odżywiania / Brytek-Matera, Anna.
53   2000103045883 BU.304588 Zarządzanie jakością żywności : systemy, koncepcje, instrumenty / Wiśniewska, Małgorzata
54   2000103177768 BU.317776 Zbrodnie fast foodów : jak wyjść z pułapki przetworzonej żywności / Fuhrman, Joel
55   2000103045913 BU.304591 Żywienie : atlas i podręcznik / Biesalski, Hans Konrad
56   2000103230326 BU.323032 Żywienie osób starszych /
57   2000103168285 BU.316828 Żywienie w chorobach nowotworowych / Szawłowski, Andrzej Wiktor
58   2000103215811 BU.321581 Żywienie, leczenie i suplementacja w insulinooporności / Obrzut, Magdalena.
59   2000102953448 BU.295344 Żywienie, żywność a zdrowie / Biernat, Jadwiga
60   2000102646357 BU.264635 Żywność a zdrowie i prawo / Duda, Grażyna.
61   2000103045814 BU.304581 Żywność prozdrowotna : składniki i technologia /
62   2000103090302 BU.309030 Żywność twój cudowny lek czyli Co jeść, a czego nie jeść w ponad 100 schorzeniach i jak próbować im zapobiegać stosując odpowiednia dietę / Carper, Jean.